Seuran toimintakertomus vuodesta 2020

Tämä vuosi oli ohjaajien hyvinvoinnin vuosi. Ohjaajien palkkausjärjestelmän kehittäminen oli iso osa kehittämistiimin työtä. Ohjausajan pyöristäminen tasatuntiin poistui ja jatkossa palkka maksetaan ohjattavan ryhmän harjoitteluajan mukaan. Lisäksi valmennusjoukkueiden valmentajille maksetaan leiriraha Porissa pidettävistä, ulkopuolisen kouluttajan pitämistä leireistä, jotka on tähän asti ollut palkattomia. Telinevoimistelun ryhmyri-nimike poistui ja tilalle tuli vastuuvalmentaja ja samalla se laajennettiin cheerleadingin ja joukkuevoimistelun valmennusryhmiin. Vastuuvalmentaja saa kertakorvauksen myös muusta työstä kuin ohjauksesta, esim. vanhemmille viestittelystä.

Kristiina Uusitalo-Lindholmin työsuhde vakinaistettiin ja hänen uusi tehtävänimikkeensä on seurakehittäjä. Samaan aikaan työntekijöiden toimenkuvat tarkistettiin. Toimiston aukioloaikoja muokattiin ja jatkossa ollaan avoinna iltapäivisin perjantaita lukuun ottamatta.

Lajien kehittämistä jatkettiin ja aikuisten liikunta sai Tähtimerkin joulukuussa. Cheerleadingin haku Tähtiseuraksi käynnistyi ja on auditointia vaille valmis. Lasten ja nuorten Suomen voimisteluliiton Tähtiseura-auditointi pidettiin onnistuneesti kesäkuussa.

Menneeseen vuoteen vaikutti vahvasti maailmanlaajuinen koronapandemia, joka laittoi harrastukset tauolle maaliskuussa ja peruutti kevään kilpailut ja näytökset. Kesäkuun alussa saatiin jälleen aloittaa harrastaminen sisätiloissa, mutta vaikutukset jatkuivat vielä kauden alussa syksylläkin ja se näkyi seuran jäsenmäärässä. Loppuvuodesta koronatartunnat kasvoivat ja sen seurauksena osa kilpailuista peruttiin ja joulukuun alusta aikuisten harrasteliikunta jäi tauolle. Onneksi lasten harrastukset saivat jatkua, vaikkakin ihan loppuvuodesta osa ryhmistä puolitti joukkuekoon suositusten mukaisesti ja harjoittelu jatkui alle 20 hengen ryhmissä. Joulunäytöskin saatiin pidettyä ja se järjestettiin striimattuna.
Seuran varainkeruun kannalta vuosi oli huono, sillä järjestettävänä olisi ollut keväällä joukkuevoimistelun Stara ja 12-14-vuotiaiden joukkuevoimistelun harrastekilpailut sekä cheerleadingin aluekilpailut. Kilpailujen tuotot ovat hyvä lisä seuran varainhankintaan samoin kuin näytökset, jotka nyt jouduttiin perumaan. Kevään telinevoimistelun näytös myös peruttiin ja joulukuussa perinteisesti järjestetyt lajien omat cheerleadingin Joulushow ja joukkuevoimistelun JouluStara jäivät järjestämättä, kun koko seuran kevätnäytös siirrettiin joulukuulle.
Harjoitusten tauon 12.3.-31.5. vuoksi palautettiin valmennusmaksut kyseiseltä ajankohdalta, mutta Olympiakomitean ohjeistuksen mukaan kausimaksuja ei tarvinnut palauttaa. Vaihtoehtona oli lahjoittaa palautettava summa seuralle tueksi hankalassa korona-keväässä. Tätä mahdollisuutta käyttikin ilahduttavan moni jäsenistämme. Jäsenille järjestettiin kevään aikana etätreenejä ja osa valmennusryhmistä harjoitteli etänä.

Seurassa oli 1593 jäsentä. Jäsenmäärä pieneni 12,8 %, mikä koronapandemian aikana olikin odotettua. Jäsenmäärän jakautuminen eri ikäryhmiin ilmenee alla olevasta taulukosta. Ohjaajia seurassa oli 132.