Liikuntaseura Pori - Divine Spirit Cheerleaders, DSC

Mitä on cheerleading?

Cheerleading on näyttävä joukkueurheilulaji. Pyramideja, stuntteja, hyppyjä ja huutoja. Tanssisarjoja huiskilla ja ilman, lihasvoimaa ja liikkuvuutta! Akrobatiaa unohtamatta!

"Cheerleading on vauhdikas ja näyttävä joukkueurheilulaji. Lajiin liittyvät akrobaattiset elementit sekä intensiivisyys tekevät siitä paitsi teknisesti vaikean, myös yleisölle yllätyksellisen ja viihdyttävän. Cheerleadingissä on kaksi alalajia, cheerleading ja cheertanssi." (scl.fi)

Cheerleadingiä harrastaa Liikuntaseura Porissa lähes 200 cheerleaderiä. Cheerleadereiden kilpajoukkueet kilpailevat vuosittain, ja seuran joukkueita on myös menestynyt SM-tasolla. Kaikkien cheerleading-ryhmien harjoitukset pidetään uudistetulla Liikuntaseura Porin Cheer-hallilla (Mehiläishaukantie 1, Pori).

Liikuntaseura Porin cheerleadereiden yhteinen nimi on Divine Spirit Cheerleaders tai DSC. 

 

Cheerleadingin harrastaminen Liikuntaseura Porissa

Liikuntaseura Porin toimintakausi alkaa aina syksyllä, jolloin on ilmoittautuminen myös cheerleadingin harrasteryhmiin. Valtakunnallisesti cheerleading-kausi alkaa aina kalenterivuoden alussa, jolloin muodostetaan kilpajoukkueet. Kilpajoukkueisiin pääsee karsintojen kautta.

 

Liikuntaseura Porin Cheerleading-ryhmät kevät 2020
Mikrot: Damselflies
Minit Harraste: Dust ja Dynamites
Minit Kilpa: Diamonds (aluekilpailut), Delight (Level 1) ja Dragons (Level 2)
Junorit Harraste: Dazzlings (aluekilpailut)
Juniorit Kilpa: Dragonflies (Level 2/3)

Seniorit Harraste: Devotion (aluekilpailut)

 

Cheerleading - kilpaileminen

Karsintojen kautta saavutettua kilpajoukkuepaikka on kunnia-asia ja jokaiselle tytölle tärkeä. Kilpajoukkueessa edustetaan koko seuraa sekä omaa joukkuetta. Harjoittelu on tavoitteellisempaa kuin harrastejoukkueissa. Jotta joukkue pystyy harjoittelemaan kisaohjelmaansa täysipainoisesti vaatii se harrastajilta aktiivista osallistumista harjoituksiin.

 

Cheerleadingin karsinnat

Karsinnat järjestetään joulukuussa ja tarpeen vaatiessa myös elokuussa ja niihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Karsintojen tarkoitus on löytää tiettyyn joukkueeseen tietyn tasoisia harrastajia niin, että kaikilla on mukavaa ja turvallista harjoitella omalle taito- ja motivaatiotasolleen sopivia asioita. Karsinnat järjestetään positiivisessa hengessä ja pilke silmäkulmassa, ne ovat tytöille mukava tapahtuma päästä esittelemään omia taitojaan. Monet harrasteryhmäläiset haluavat jossain vaiheessa osallistua karsintoihin ja näin nousta mahdollisesti kilpajoukkueeseen. Näiden nousujen myötä myös harrasteryhmässä vapautuu paikkoja elokuussa ja tammikuussa. Karsintoihin voi osallistua myös ilman varsinaista lajitaustaa.

 

Kilpajoukkueiden karsinnat pidetään joulukuussa alla olevan aikataulun mukaisesti. Ilmoittaudu mukaan 2.12. mennessä toimisto.liikuntaseurapori@gmail.com
ja kerro nimesi, yhteystiedot, aiempi stunttipaikkasi ja harrastustausta.

9.12. klo 17-19.00 Dragonflies (Junnut 2004-2008 synt.) level 2/3 (uusi joukkue)
10.12. klo 19-21.00 Dragons (Minit 2007-2011 synt.) level 2
11.12. klo 17-19.00 Delight (Minit 2007-2011 synt.) level 1
12.12. klo 18.00-20.00 Diamonds (Minit 2009-2013 synt.) aluekilpailut

Devotion (2005 synt. ja vanhemmat) pitää täydennystreenit 11.1. klo 15.00-17.00 ja  Dazzlings (2004-2008 synt.) pitävät täydennystreenit 9.1. klo 19.30-21.00.

 

Kilpajoukkueiden vararyhmät

Vararyhmäläiset ovat tärkeä osa joukkuetta ja vahvistavat varsinaista joukkuetta esim. sairaus- ja loukkaantumistapauksissa. Seuran ja joukkueiden yhteisenä tavoitteena on, että vararyhmäliset harjoittelevat ohjelmaa muun kilpajoukkueen kanssa. Tavoitteena on, että kaikki pääsevät myös jossain vaiheessa osallistumaan varsinaiseen kilpajoukkueen kokoonpanoon. Kilpailuissa vararyhmäläisten isona ”vastuuna” ja tehtävänä on kannustaa omaa joukkuettaan parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Galleria