Tanssillinen voimistelu - tarinaa, musiikkia ja liikettä

Se voi alkaa tarinasta, musiikista tai liikkeestä. Valmiiksi se syntyy ilon, taidon ja tunteen kautta. Tanssillinen voimistelu on kiehtovia koreografioita, musiikin ja liikkeen synnyttämiä kertomuksia, jotka heräävät eloon treenisaleilla, näytöksissä tai kilpailuissa. Joukon voimaa, josta syntyy kokonaisuus. Esiintymistä, iloa ja elämyksiä – niin harrastajille kuin katsojillekin.

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä laji. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että valmentajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Tämän lajin sielu ja sydän ovat keskustalähtöisyydessä ja liikkeen virtaavuudessa, joihin yhdistyvät liikunnan lisäksi rytmisyys, luovuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Perusvoimistelutaidot muodostavat lajin pohjan, jonka lisäksi harjoitellaan oikeanlaista keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutumista toisiinsa. Vartalotekniikan rinnalla harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus ja ohjelman kokonaisvaltaisuus, joten tekniikan harjoittamisen ohella on tärkeää paneutua myös esiintymiseen erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Tanssillista voimistelua on yhtä monta tapaa harrastaa kuin on harrastajaakin
Tanssillinen voimistelu on erittäin suosittu harrastemuoto voimisteluseuroissa. Harrastajilla on mahdollisuus osallistua mm. Voimisteluliiton Lumo-tapahtumiin, jossa eri tanssityylit kohtaavat. Lisäksi Voimisteluliitto järjestää joka vuosi Tanssillisen voimistelut cup-kilpailuja sekä valtakunnalliset mestaruuskilpailut. Tanssillisessa voimistelussa kilpaillaan kuudessa eri sarjassa: 8-11 v, 12-15 v, 16-19 v, yli 20 v, yli 40 v ja yli 60 v.

 

Galleria