Telinevoimistelu

Telinevoimistelun valmennusryhmät ja harrasteryhmät

Telinevoimistelussa treenaa valmennusryhmä Kilpa CD ja Kilpa B sekä Helmet, jossa harjoittelee tällä hetkellä 2005-2013 syntyneitä voimistelijoita. Mukaan on mahdollista päästä erillisten testien kautta, joita järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. Tiedustelut: raisa.liikuntaseurapori(at)gmail.com

Telinevoimistelun harrasteryhmiä on seurassa yhdeksän. Voit tutustua telinevoimistelun perheliikuntaryhmään ja lasten harrastusryhmiin tarkemmin harrasteliikunnan sivulla. 

 

Telinevoimistelu lajina

Voimistelija tasapainoilee kymmenen senttimetriä leveällä puomilla. Piruetti, hyppy, voltti, tasapaino… Telinevoimistelija suorittaa kuin tanssien porraskaiteen levyisellä alustalla temppuja, jotka eivät ole muille mahdollisia edes jalkapallostadionin kokoisella alueella. Telinevoimistelussa tekniikka ja esteettisyys yhdistyvät voimaan ja liikkuvuuteen, jotka yhdessä johtavat äärimmäiseen taituruuteen.

Telinevoimistelija pysyy pystyssä niin kapealla puomilla kuin voltin päätteeksi permannollakin. Telinevoimistelu ihanteellinen laji kaiken ikäisille uuden harrastuksen aloittajille. Telinevoimistelun perusliikkeiden parissa on mahdollisuus kehittää muun muassa kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä haastaa ja ylittää itsensä. Telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla.

Liikuntaseura Porissa on lähes 300 telinevoimistelijaa. Kaikki telinevoimistelun treenit ovat Porin Urheilutalolla. 

Galleria